Bakan Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’daki temasları kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen, “Kalkınma Ajansları 2023 Proje Açılışı ve GAP 2024 Projeleri İmza Töreni”ne katıldı.
Törende konuşan Bakan Kacır, bugün Batman’a yeni projeler kazandırmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi.
Son 22 yılda ülkede tarihin en büyük demokrasi ve kalkınma betvino giriş hamlelerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kacır, “Cumhuriyetimizin ikinci asrında, ‘Türkiye Yüzyılı’nın harcını inşallah beraber karmaya devam edeceğiz. Evlatlarımıza, üzerinde özgürce yaşayabilecekleri, yarının büyük ve güçlü Türkiye’sini beraber emanet edeceğiz. Ülkemizde, huzur ve güven ortamını yine beraber güçlendireceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilmek ilmek dokuduğumuz güven ve istikrar ikliminde durmadan, yorulmadan millete hizmet aşkıyla çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
Kacır, Bakanlık olarak, “Türkiye Yüzyılı”nda sayısız projeyi Batman’a, Batmanlılara kazandırmayı sürdürdüklerini belirtti.
“Son 22 yılda, 26,4 milyar lira tutarında sabit yatırım için 1570 yatırım teşvik belgesi düzenledik. Böylece şehrimizde 113 bin 500’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. Bakanlık olarak sağladığımız 1 milyar liradan fazla finansmanla bugüne gelen organize sanayi bölgemizde 12 bin 500’ün üzerinde yeni istihdam oluşturduk. Geçtiğimiz yıl Batman OSB’nin 200 hektarlık genişleme betvino betvino alanının altyapı inşaatını tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunduk. Bu yıl da 430 hektarlık 5’inci ilave alanın altyapı çalışmalarını yatırım programına aldık.” diyen Kacır, kalkınmanın sac ayaklarından biri olan KOBİ’lere KOSGEB destek programları ile can suyu olduklarını bildirdi.
KOBİ’LERİN SAYISINDAKİ ARTIŞ
22 yıl önce Batman’da KOSGEB desteklerinden betvino giriş adresi betvino giriş adresi yararlanan KOBİ’lerin sayısının bir elin parmağını geçmediğine işaret eden Kacır, AK Parti döneminde bu 1,4 milyar lira destekle bunu 6 bin 680 KOBİ’ye çıkardıklarını aktardı.
Katma değer ve teknoloji odaklı kalkınmayı hızlandırmak için şehre AR-GE merkezi kazandırdıklarını anlatan Kacır, Batmanlı gençleri bilim ve teknoloji dünyasında bir adım öteye taşımak adına faaliyetleri sürdürdüklerini söyledi.
Kacır, 22 yılda, TÜBİTAK destek programlarıyla 15 proje ve 67 bilim insanına 40 milyon lira destek sağladıklarını ifade ederek, Türkiye’nin teknoloji üssü olma yürüyüşünde Batmanlı gençlerin de yer alması adına Batman’da Deneyap Teknoloji Atölyesi’ni kurduklarını belirtti.
Dicle Kalkınma Ajansı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen projelerle Batman’ın bir taraftan güçlü sanayi altyapısını desteklerken diğer taraftan şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini koruyarak zengin kültürel ve tarihi mirası ekonomik değere dönüştürdüklerini dile getiren Kacır, kadınların ve gençlerin yanında olmaya devam ettiklerini belirtti.
GÜNDEM
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024